Home / Uncategorized / 5 syytä, miksi äänikirjojen kuuntelu kannattaa
16 June, 2023

5 syytä, miksi äänikirjojen kuuntelu kannattaa

Posted in : Uncategorized on by : Rebecka

Äänikirjojen yleistyessä monet ovat päätyneet vaihtamaan tavallisen kirjan sivut äänikirjan kuunteluun. Jotkut ovat sitä mieltä, että äänikirjojen kuunteleminen ei ole yhtä terveellistä kuin perinteisen kirjan lukeminen, mutta totuus ei voisi olla kauempana tästä väitteestä – äänikirjojen kuunteleminen todellakin kannattaa, ja tässä on viisi hyvää syytä napata uusi äänikirja käteen vaikka heti!

Viisi syytä sille, miksi äänikirjat ovat hyödyllisiä

1. Äänikirjan kuunteleminen auttaa lievittämään stressiä

Tässä mielessä äänikirjan kuuntelulla on sama vaikutus kuin tavallisen kirjan lukemisella. Uppoutuessasi lempikirjasi maailmaan päivän kiireet tai työstressi on helpompi jättää taka-alalle (ainakin hetkeksi).

2. Äänikirjan kuuntelu voi auttaa nukahtamisessa

Äänikirjan kuunteleminen sängyssä on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin puhelimen näytön selaaminen, sillä puhelimen sinisen valon on tutkitusti todistettu häiritsevän unta.

3. Äänikirja ei paina enempää kuin puhelin

Onko edessä lomareissu tai pitkä junamatka? Ei hätää – äänikirjojen avulla voit pakata mukaan niin monta kirjaa kuin haluat, eivätkä äänikirjat tule painamaan yhtään sen enempää kuin puhelimesi tai tablettisi! Parhaat äänikirjat on helppo ladata suoraan verkosta offline-tilaan, jolloin et tarvitse nettiä lukemiseen.

4. Äänikirjan kuuntelu stimuloi aivoja

Äänikirjan kuuntelu auttaa stimuloimaan aivojen toimintaa, mikä puolestaan voi myöhäisemmässä vaiheessa ehkäistä erilaisia muistisairauksia tai masennusta. Vanhusten tapauksessa äänikirjan kuuntelu voi myös auttaa ylläpitämään aktiivisempaa elämäntapaa, sillä äänikirjan yhteydessä pieni liikkuminen – oli se sitten pelkästään sohvalta nousu ja kävely toiseen huoneeseen – pitää mielen ja kehon vireämpänä.

5. Äänikirjan yhteydessä voit hoitaa myös muita asioita

Kuunnellessasi äänikirjaa sinun on helppo hoitaa samalla myös muita asioita molempien käsien ollessa vapaana. Vaikka onkin totta, että äänikirja edellyttää tarinaan keskittymistä, monet kokevat esimerkiksi kokkailun tai lenkkeilyn helpoksi äänikirjan kuuntelun yhteydessä.

food-recipes